Skoterleder i Sörfors

Sörfors har idag inga officiella skoterleder. Det finns vissa inofficiella leder men överlag inget uppmärkt. I vissa riktningar från byn saknas bra anslutningar och det kan vara svårt att på skoter ansluta till närliggande byar. När det inte finns skoterleder körs det ganska ostrukturerat och vissa åkrar blir uppkörda med ibland negativa effekter för markägare och jordbrukare.
 
Är Du intresserad att tillsammans hjälpa till att planera och ordna med bättre skoterleder i Sörfors?
 
Varmt välkommen att anmäla ditt intresse att vara med och engagera dig. Skicka ett mejl till sorforsintresseforening@gmail.com. Vi önskar höra från dig senast sista oktober.
 
Mvh
Styrelsen, Sörfors intresse- och bygdegårdsförening

Nya Grillplatsen

I lördags byggdes den nya grillplatsen upp nere på hästbadet. Arbetet började kl09.00 med att planera för grunden. Grus kärrades och stenplatter lades ut som grund. Det var mellan 6-10 personer på plats som kämpade på med bygget under dagen. Grillkåtan kom som en byggsats men det krävdes en del tankeverkstad och byggkunskap för att få allt på rätt plats. För att inte tala om styrka! 14.30 invigdes den! Bra jobbat allihopa!

Efterlysning!!! AKUT!!!

Hej!

Styrelsen har beslutat att köpa in ett vindkydd/grillkåta som ska ställas upp ungefär där det förra vinskyddet stod på hästbadet. Leveransen kommer att ske under början av oktober månad. Styrelsen tar hand om beställningen och kontakten med leverantören. Börje Johansson har lovat att han kan lasta av när emballagen kommer med sin traktor med gafflar.

MEN vi behöver arbetskraft och en arbetsledare som roddar i det hela. Arbetsledaren måste se till att underlaget är bra med ex markduk, grus och lekastenar/plattor som det går att bygga upp grillkåtan på. ( Ev utlägg får man tillbaks mot uppvisande av kvitto hos kassören Ckristoffer Ekman Sörfors 523) Det finns information om hur man gör och ritningar. Enligt fabriken vi beställer ifrån bygger dom upp denna modell på ca 6h på två män så det bör inte vara ett jätte jobb! Den kommer i färdiga block och är som en byggsats.

Får vi upp grillkåtan under hösten har vi en super härligt grillplats inför vintern!

Vi siktar in oss på helgen 9-11 oktober. Vill och kan du vara med och bygga eller leda arbetet mejla oss på  sorforsintresseforening@gmail.com / Mvh Styrelsen

Fototävling!

Delta i Sörfors egna fototävling! Skicka in ett foto till oss och var med och tävla om ett presentkort på Iksu spa till ett värde av 500kr. Bilden ska självklart vara fotad i Sörfors och framhäva Sörfors på bästa sätt!

Efter önskemål från bybor har vi även en tävling i den roligaste bilden. Bilden ska självklart på nåt vis även den ha med Sörfors att göra :-) Vinsten ett presentkort på IKSU spa till ett värde av 300kr.

Mejla in din bild på sorforsintresseforening@gmail.com senast 31 oktober. Vinnare meddelas på hemsidan 6 november.

Sörfors intresse- och bygdegårdsförening får sedan rätten att använda bilderna i bidragen.

Tävlingen gäller endast för medlemmar i Sörfors intresse- och bygdegårdsförening och juryn består av styrelsen.

 

Midsommar

Tack alla Sörforsbor som deltog i midsommarfirandet! Bra väder och mycket folk.

Särskilt tack till Monica Örberg som stod för dansen runt midsommarstången och allsång (sommarvisor) till avslutning. Även tack till spelmännen som vi till en början syntes bli utan, men vid 13 tiden dök 5 spelmän upp. Så tack till Siv-Marie och Staffan Lundmark, Stig Johansson, Kim Forsgren (Hörnefors) och Fredrik Lidman. Tack till familjen Demby som ordnade med Ponnyridning.

Tack och trevlig sommar till alla!
Sörfors Intresseförning.

Städdagen

Vilken fantastisk städdag! Vad mycket vi fick gjort! Stort tack till er alla som var med och bidrog med att städa, torka fönster, måla, putsa, bygga, kratta, plocka skräp, röja sly, sätta upp nät, grilla korv mm mm.

Några bilder på slutresultatet vid badet och pulkabacken!

Fiskesäsongen närmare sig

Från och med 2015 samarbetar fiskerättsägarna i Umeälvens gamla älvsfåra för ett gemensamt fiskekort. Det innebär att du som sportfiskare får det enklare och kan fritt välja på vilken sida av älven du vill fiska utan att behöva bekymra dig om olika fiskekort. Mer information om detta finns att hitta på Sörfors Samfällighetsförenings sida. LÄNK

Torrfåran.jpg

Kakfesten

Stort tack till våra fantastiska bagerskor i byn! Vilken buffé och vilken uppslutning från byn. Det var väldigt länge sedan det var så fullt hus på Betel som i söndags!

Fruktansvärt dålig bild, jag tror fotografen var sockerhög :-)

Årsmötet avklarat

Då var årsmötet avklarat, styrelsen vill tacka alla som under förra året har hjälpt till att ordna olika aktiviteter i byn. Jhonas och Patrik har lämnat styrelsen men har ersatts av Robert (Ny Ordförande) och Christoffer (Ny Kassör). Vi ser nu fram emot 2015 då vi förutom den vanliga verksamheten hoppas kunna hinna med och

  • Fixa bygdegårdens fasad; knutbrädor och vindskivor ska bytas, huset behöver målas och förstukvisten ska repareras.
  •  Göra en parkering vid badet in till höger. Lägga ut stenar eller ev. ställa ut blomlådor som hindrar bilkörning ner till stranden.
  • Byta ut stockarna vid grillplatsen på Hästbadet.
  • Skaffa informationsskyltar till tennisbanan och bastun. Eventuellt en vägskylt i ”rondellen” vid Gammgården som visar riktning till t.ex. bygdegård, badet, skolan, elljusspår, Brännland, Överboda.
  • En aktivitetsdag - föreningen står för inträde på Storsjöhallen i Holmsund, där blir det bad kl 12.00 och på kvällen skulle det vara trevlig om några ordnade pub i Gammgården.

Här en några bilder från årsmötet:PUB EFTERLYSES!

Hej Sörforsbor!

Den 21/3 ordnas en aktivitetsdag i Holmsund på Storsjöhallen (Se kalendern!) och det vore väldigt trevligt om det blev en PUB samma kväll! Vem/vilka tycker att det skulle vara trevligt att ordna PUB? Behöver ni hjälp att komma igång? Det finns bra och utförlig information att få av tidigare arrangörer. Allt material som behövs för PUBEN och utförlig information om vad som behöver handlas osv finns hos Henrik o Helén Sörfors 347. Anmäl intresse på sorfors@googlegroups.com!


Bastuinvigningen med glögg och fika

Lördagens invigningsfest blev väldigt lyckad och uppskattad! Trots det ständigt växlande vädret så fick vi lämpligt nog snö! Marschaller som lyste upp längs med vägen, julmusik, doften av glögg, små söta lucior och för att inte tala om den fantastiskt fina julpyntade hästen med vagn! Stort tack till alla som kom och bidrog till denna dag! Se mer bilder från dagen under fliken Bilder!


Byagranen

Stort tack till Johan och Hans som ännu en gång försett byn med en jätte fin gran! Den lyser upp så fint i vinter mörkret!

Nu finns det fler bilder från arbetet med att få granen på plats. hint: klicka på pilarna så kommer det mer bilder. --Hans

 

 

Slutresultatet blev såhär: