Vad är nu detta? 

Vi är ett gäng gubbar som har ett stort hjärta for den del av Ume-älven som rinner genom Sörfors. Vi är sedan barnsben och i generationer fore oss förbundna med de aktiviteter som bedrivits "uti ån" och då främst fisket i alla dess former. 

Vi minns de fasta fiskena, snarningen, spöfisket och notdragningen. Det var med spänning vi bevittnade våra fäders bedrifter for att landa lax och öring. Då, under timmerflottningens tid med en doft av blött timmer och sur bark. På höstarna halstrade vi nätting över öppen glödbädd mellan stenarna. Finns det något som går upp mot stekt nätting, mandelpären och tunnbrö? 

Vi vill i någon mån bidraga till att detta arv förs vidare och som ett forsta steg se till att Gammvarpe återställs. Som det ser ut nu rar vi skämmes. Se hur fint det är på Norrfors-sidan där koen ser till att det inte väx ijenn. 

Med ekonomiskt stöd av Vattenfall kommer vi att genomfora en slyröjning av området (en första röjningsinsats har redan gjorts. Läs om den och se på bilder i dokumentet: Rapport från Gammvarpets vänner.pdf /reds anmärkning). När detta är färdigt får vi komma överens om nästa steg. Hur skulle det vara med en grillplats t.ex. ? 

Har du minsta intresse for saken så tveka inte. Hör av Dig till mig (Dan), Staffan (tel. 32514), Einar (tel. 30123) eller Stig (tel. 30000). Allas bidrag är varmt välkomna! 

För "Gammvarpets vänner" 
Dan Lindgren tel.0921-15642.