Sörfors IF


Sörfors IF bildades i mars månad 1931. De idrotter man då sysslade med var skidor, fotboll, friidrott och brottning. Skidor var den sport som hade de största framgångarna. I spetsen för de övriga var Henrik Lundberg, Märta Öberg, Celes Åström och Johan Person. 1931 blev det fart på fotbollen och 1932 byggdes fotbollsplanen i Sörfors som kallas Älvdungen. Under 1940-talet upplevde Sörfors sin storhetstid. Mannen bakom de stora framgångarna hette Nils Sydow. 

Lilla Sörfors gick fram som en ångvält och klarade sig upp i norrländska serien, som var så högt man kunde komma i fotbollssammanhang under krigsåren. Sörfors var ett av de bättre lagen i umetrakten. 

Den mest uppmärksammade spelaren hette Harald Sjöblom. Han var en skytt av högsta märke. Spelade till och med i länslaget. Andra skickliga spelare var Ernst "Hajen" Forsgren, Karl-Erik Forsgren, Sven Eriksson och Kalle Danielsson. 

Fotbollen kom sedan att dominera Sörfors IF ända fram till mitten på 60-talet då många spelare och ledare lade av. I fyra år hade Sörfors inget lag att representera i serierna, men 1969 bildade man Klabböle/Sörfors IF. Dessa två olika föreningar samarbetade i fotbollssektionen i drygt 20 år, men på åttiotalet avslutades samarbetet och man heter sedan dess Sörfors IF. 

Fotbollen idag har både ett herrlag och damlag i division IV. Ett antal pojk- och flicklag representerar också Sörfors IF. 

 

Här är en länk till Sörfors IF egen hemsida där man kan hitta mer information om föreningen och dess verksamhet.