Midsommar

Tack alla Sörforsbor som deltog i midsommarfirandet! Bra väder och mycket folk.

Särskilt tack till Monica Örberg som stod för dansen runt midsommarstången och allsång (sommarvisor) till avslutning. Även tack till spelmännen som vi till en början syntes bli utan, men vid 13 tiden dök 5 spelmän upp. Så tack till Siv-Marie och Staffan Lundmark, Stig Johansson, Kim Forsgren (Hörnefors) och Fredrik Lidman. Tack till familjen Demby som ordnade med Ponnyridning.

Tack och trevlig sommar till alla!
Sörfors Intresseförning.

Städdagen

Vilken fantastisk städdag! Vad mycket vi fick gjort! Stort tack till er alla som var med och bidrog med att städa, torka fönster, måla, putsa, bygga, kratta, plocka skräp, röja sly, sätta upp nät, grilla korv mm mm.

Några bilder på slutresultatet vid badet och pulkabacken!

Fiskesäsongen närmare sig

Från och med 2015 samarbetar fiskerättsägarna i Umeälvens gamla älvsfåra för ett gemensamt fiskekort. Det innebär att du som sportfiskare får det enklare och kan fritt välja på vilken sida av älven du vill fiska utan att behöva bekymra dig om olika fiskekort. Mer information om detta finns att hitta på Sörfors Samfällighetsförenings sida. LÄNK

Torrfåran.jpg

Kakfesten

Stort tack till våra fantastiska bagerskor i byn! Vilken buffé och vilken uppslutning från byn. Det var väldigt länge sedan det var så fullt hus på Betel som i söndags!

Fruktansvärt dålig bild, jag tror fotografen var sockerhög :-)

Årsmötet avklarat

Då var årsmötet avklarat, styrelsen vill tacka alla som under förra året har hjälpt till att ordna olika aktiviteter i byn. Jhonas och Patrik har lämnat styrelsen men har ersatts av Robert (Ny Ordförande) och Christoffer (Ny Kassör). Vi ser nu fram emot 2015 då vi förutom den vanliga verksamheten hoppas kunna hinna med och

  • Fixa bygdegårdens fasad; knutbrädor och vindskivor ska bytas, huset behöver målas och förstukvisten ska repareras.
  •  Göra en parkering vid badet in till höger. Lägga ut stenar eller ev. ställa ut blomlådor som hindrar bilkörning ner till stranden.
  • Byta ut stockarna vid grillplatsen på Hästbadet.
  • Skaffa informationsskyltar till tennisbanan och bastun. Eventuellt en vägskylt i ”rondellen” vid Gammgården som visar riktning till t.ex. bygdegård, badet, skolan, elljusspår, Brännland, Överboda.
  • En aktivitetsdag - föreningen står för inträde på Storsjöhallen i Holmsund, där blir det bad kl 12.00 och på kvällen skulle det vara trevlig om några ordnade pub i Gammgården.

Här en några bilder från årsmötet:PUB EFTERLYSES!

Hej Sörforsbor!

Den 21/3 ordnas en aktivitetsdag i Holmsund på Storsjöhallen (Se kalendern!) och det vore väldigt trevligt om det blev en PUB samma kväll! Vem/vilka tycker att det skulle vara trevligt att ordna PUB? Behöver ni hjälp att komma igång? Det finns bra och utförlig information att få av tidigare arrangörer. Allt material som behövs för PUBEN och utförlig information om vad som behöver handlas osv finns hos Henrik o Helén Sörfors 347. Anmäl intresse på sorfors@googlegroups.com!


Bastuinvigningen med glögg och fika

Lördagens invigningsfest blev väldigt lyckad och uppskattad! Trots det ständigt växlande vädret så fick vi lämpligt nog snö! Marschaller som lyste upp längs med vägen, julmusik, doften av glögg, små söta lucior och för att inte tala om den fantastiskt fina julpyntade hästen med vagn! Stort tack till alla som kom och bidrog till denna dag! Se mer bilder från dagen under fliken Bilder!


Byagranen

Stort tack till Johan och Hans som ännu en gång försett byn med en jätte fin gran! Den lyser upp så fint i vinter mörkret!

Nu finns det fler bilder från arbetet med att få granen på plats. hint: klicka på pilarna så kommer det mer bilder. --Hans

 

 

Slutresultatet blev såhär:

Dax för nån kul aktivitet!

Om det finns någon som vill hitta på någon aktivitet i byn, t.ex. ta hit någon bra föreläsare eller annat som kan kosta, kan man ansöka om bidrag från föreningen. Det finns pengar att tillgå så kom med förslag!

Det finns även möjlighet att ordna Pub, cykelfest, grillfest eller annat trevligt. Behöver ni hjälp att komma igång? Finns det bra och utförlig information att få av tidigare arrangörer. Prata med någon av oss så hjälper vi er att komma rätt.